De ce citim ?

Te-ai întrebat vreodată de ce citești ? De ce ai nevoie să îți ocupi mintea cu altceva ce poate tie nu-ți place ? Adică, cui îi place să citească ?

Îți spun eu cui îi place. Celor care sunt îi căutare de necunoscut, cei care vor să vadă și altă parte a lumii, nu doar pe cea în care trebuie să trăim.

Sincer, niciodată nu mi-a plăcut lumea în care trăim. O găsesc destul de plictisitoare și plină de „banal”. Mereu am căutat acel ceva care să mă facă să spun „Hm, poate o să-mi placă.” Însă nu am făcut altceva decât să mă îndepărtez de realitate puțin câte puțin. Am ajuns să compar orice e real cu ce îmi dictează mintea, să îi găsesc un fel de „geamăn” mai bun.

Iubesc să citesc, ador să-mi imaginez diferite personaje, să văd cât de nemărginită e imaginația mea. Dacă ești cumva în dubii despre ce ai putea să-mi cumperi de Crăciun te asigur că toți prietenii mei o să spună în cor: „Cumpără-i o carte.”

Fiecare e atras de diferite povești, toți vrem să schimbăm ceva din lumea reală cu ceva dintr-o carte, cu ceva mai bun. Credeți-mă, dacă aș putea aș schimba multe. Toți de construim palatul din minte cu câte o poveste care ne-a atras cel mai mult, îi punem câte o cărămidă cu fiecare carte citită.

Gândiți-vă. Câtă bucurie v-a adus cândva o carte ? De câte ori a-ți dat pe modul mut lumii și v-ați dedicat lumii dintre pagini ? Mie mi se întâmplă mereu, de aceea mai primesc avertismente în timpul orelor, dar asta nu contează. Contează să te simți tu bine. Acum, asta nu înseamnă că trebuie să citești când ești la volan sau mai știu eu ce.

Mereu am căutat genul de povești care să trezească curiozitate și să-mi alimenteze imaginația. Am citit diferite cărți până să mă dedic unui anumit gen. Fantezie, magie, supranatural. Asta e ceea ce mă caracterizează. Nu spun că trebuie să citiți un singur gen de cărți, încercați din orice, încercați să înțelegeți price. Citesc diferite genuri, doar că cele fantasy mă definesc, ele îmi desleagă imaginația și o lasă să se exprime.

Ok, cred că v-am plictisit și poate că pe unii nu îi interesează, dar să zicem că mă iertați :)). Sper că v-am făcut să vedeți o carte altfel.

Hai să facem ceva. Voi îmi spuneți care este cartea voastră preferată și eu vă spun care este a mea.

Paaaaa !

Publicat de milenianqueen

Nu o să spun nimic despre mine pentru că aștept să mă cunoașteți. Tot ce trebuie să știți este că ador să citesc și că mintea mea e un loc neînțeles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: